Tavoitteena entistä mukavampi elinympäristö

Puhokseen on perustettu uusi ja innokas kehittämisyhdistys, jonka tavoitteena on aktiivisella otteella kehittää Puhosta entistä mukavammaksi paikaksi elää. Idea yhdistyksen perustamisesta syntyi, kun Puhoksen päiväkotia ja koulua käyvien lasten vanhemmat alkoivat pohtia mitä yhteisiä projekteja voitaisiin toteuttaa.


- Puhos on aivan mielettömän upea alue ja täällä on lapsiperheiden ja kaikkien muidenkin mahtavaa elää. Huomasimme, että meillä on samankaltaisia ajatuksia alueen kehittämiseksi. Haluamme kunnioittaa ja säilyttää vanhaa, mutta tuoda niiden rinnalle jotain uutta. Olemme esimerkiksi ideoineet ison leikkikentän rakentamista Vanhan Puhoksen alueelle, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Kaisu Leinonen


Kehittämisyhdistys aikoo tehdä vahvaa yhteistyötä alueen muiden yhdistysten, Kiteen kaupungin, Puhoksen koulun ja päiväkodin kanssa. Myös talkooperinteen elvyttäminen on yksi kehittämisyhdistyksen perusajatuksia. Tänä kesänä luvassa on ainakin vieraslajien ja risujen poistamista ja perinnepuutarhan suunnittelua kaupungin kanssa. Tulevaisuudessa etenkin Vanhan Puhoksen alueen uskotaan olevan vetovoimainen matkailukohde.


-Yhdessä tekeminen on yksi yhdistyksemme keskeisiä arvoja. Meillä on yhdistyksen hallituksessa monipuolista osaamista ja meille saa heittää villejäkin ideoita, niin pohditaan yhdessä miten idea toteutetaan, intoilee yhdistyksen varapuheenjohtaja Tintta Lintumäki-Karhapää.


Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa yhdistyksen nettisivuilla ja liittyminen on maksutonta. Puhoksen kehittämisyhdistyksen touhuja ja Puhoksen elämää pääsee seuraamaan yhdistyksen Instagram-tilillä, Facebookissa ja nettisivuilla.


Instagram

Facebook

Nettisivut https://puhoksenkehittamisyhdistys.blogspot.com/