Lähikoulu ja -päiväkoti antavat virtaa alueen kehittämiseen

Puhoksen koulu on Kiteen ainoa keskustan ulkopuolella sijaitseva lähikoulu ja sen yhteydessä toimii myös päiväkoti, ja ne yhdessä muodostavat mielettömän hienon ja turvallisen oppimiskokonaisuuden pienille lapsillemme.

Koulun ja päiväkodin ympäristö on monipuolinen ja opettajat hyödyntävät läheistä luontoa opetuksessa usein. Oriveden rannassa oleva metsä nuotiopaikkoineen, Vanhan Puhoksen alue ja luontopolut ovat luonnollinen osa päiväkodin ja koulun toimintaa. Samanlaista aluetta ei muualla Kiteellä tai Pohjois-Karjalassa ole. Koulun ja päiväkodin ympäristö toimii myös vapaa-ajanviettopaikkana meille alueen asukkaille, se jos mikä kertoo viihtyisyydestä.

Koulu ja päiväkoti ovat tärkeä ellei jopa tärkein osa Puhoksen elämää. Niiden ympärille nivoutuu paljon: lapset saavat laadukasta opetusta sekä päiväkodissa että koulussa, he oppivat toimimaan eri-ikäisten ihmisten kanssa, koulumatkoihin ei kulu liikaa aikaa, liikunta ja luonto tulevat luonnollisiksi osaksi lasten elämää. Opettajat ja ohjaajat tuntevat kaikki lapset ja koska ryhmäkoot on pysytty pitämään maltillisina, niin myös oppilaat saavat yksilöllistä opetusta. Emme voi lasten vanhempina enempää toivoa. Lasten vanhempien, opettajien ja ohjaajien välillä on luottamuksellinen ja hyvä suhde ja kaikki kokevat vastuuta esimerkiksi alueen kehittämisestä. Ideoita vaihdellaan päiväkodin naulakolla ja pihalla.

Kiteen kaupunginvaltuusto teki huhtikuussa 2021 päätöksen, että Puhoksen koulu ja samalla päiväkoti säilyy vähintään vuoteen 2030 asti. Tämä luo meille turvaa kehittää Puhosta vielä entisestään paremmaksi paikaksi elää. Tehdään alueesta yhteistyössä kaupungin kanssa houkuttelevampi uusille asukkaille, ennallistetaan vanhaa ja luodaan uutta. 

Lähikouluihin liittyviä hyviä linkkejä:

Suomen lähikoulut ry Facebookissa