Positiivinen energia ruokkii kehittämistä

Puhoksen kehittämisyhdistys ry:n alkuunpaneva voima on ollut positiivinen energia ja suhtautuminen asioihin, ja siitä kertoo myös teemalauseemme "Elämäniloa Puhoksessa." Tämä on ollut jo tähän mennessä huikea esimerkki siitä, mitä voikaan saada aikaan, kun löytyy oikeat ja samalla tavalla ajattelevat ihmiset saman pöydän ääreen.

Yhdistyksen perustajajäsenet aktivoituivat ja löysivät toisensa, kun Kiteen kaupunki julkaisi tuoreen kouluverkkoselvityksen, jossa Puhoksen koulu oli yhdessä vaihtoehdossa lakkautettavien koulujen listalla. Koululaisten ja Puhoksen päiväkodin lasten vanhempina olimme aktiivisesti yhteydessä kaupungin ja päättäjien suuntaan, ja onneksemme valtuusto teki päätöksen, että Puhoksen koulu saa jatkoa vähintään vuoteen 2030 asti. Se päätös antoi meille suorastaan lähtölaukauksen kaikkien matkan varrella tulleiden ideoiden toteuttamiselle. Se antaa myös vastuuta meidän suuntaamme, että autamme kaikin puolin koulun säilyttämisessä. Meidän vastuunkantoa on Puhoksen kehittäminen erilaisin toimenpitein, mitkä parantavat täällä elämistä ja olemista vielä entisestään.

Meillä on yhdistyksessä luottavainen, realistinen, mutta kunnianhimoinen suunta, mihin Puhosta haluamme kehittää. Ja meitä kaikkia yhdistää positiivinen energia, mitä kanavoimme ja hyödynnämme nyt tekemiseen. Tämä höyry, mikä on saatu päälle, pitää hyödyntää. Ja sen olemme totisesti tehneet:)

Jätimme perjantaina Vanhan Puhoksen leikkipuisto -hankehakemuksen Jetinalle ja odotellessamme päätöstä teemme risujen raivaamista kantatien varrelta ja toivottavasti myös pian Vanhan Puhoksen suunnilta (vaatii lupia museovirastolta). Vieraslajitalkoot odottavat myös parin viikon sisällä järjestämistä, ne teemme yhdessä kaupungin kanssa. Päiväkodin ja koulun mörrimetsään teemme pienen laavun ja katselutasanteen luultavasti kesäkuun aikana. Sitten toivottavasti olemme saaneet myönteisen rahoituspäätöksen, että pääsemme rakentamaan leikkipuistoa.

Kiteen kaupungin virkahenkilöiden kanssa meillä on ollut uskomattoman hieno yhteistyö jo tähän mennessä ja sieltä on suhtauduttu toimintaamme erinomaisen hyvin. Erityiskiitos tästä kaupungin tekniselle toimelle ja liikuntatoimelle. Vaikkakin he ovat välillä joutuneet ottamaan pari lisähenkäystä, kun ovat kuulleet, mitä aiomme tehdä ja millä aikataululla :)

Toivottavasti toimimme jonkinlaisena positiivisen lumivyöryn aiheuttajana ja tämä antaa virtaa myös muille. Ainakin on ollut havaittavissa, että ideat ruokkivat toistaan ja meidän Facebookissa on tullut erinomaisia keskusteluja Puhoksen alueen kehittämisestä. Me olemme lyöneet vain vettä myllyyn ja laittaneet ideoihin lisää höyryä. Sitä tämä aika kaipaa. 

Meillä on vahva usko, että olemme oikealla tiellä.