Terveiset Kiteen Puhoksesta, yhdistyksemme on jo kaksivuotias

Kaksi vuotta sitten Kiteen kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti uida silloista kyläkoulujen lakkauttamistrendiä vastaan ja panostaa Puhokseen, kun se päätöksellään vahvisti kyläkoulun tulevaisuuden.
Tämän innoittamana alle kuukausi päätöksen jälkeen lapsiperheet niin Puhoksesta, Tasapäästä, Hummovaarasta kuin Niinikummustakin perustivat Puhoksen kehittämisyhdistyksen.
Johtoajatukseksi muodostui osallistaa paikalliset toimijat kehittämistyöhön ja kanavoida suurelta yleisöltä tulleet (todella runsaat😀) ideat yhteen osoitteeseen.
Kumppanuussopimuksiin pohjautuva yhteistyö Kiteen kaupungin kanssa on osoittautunut ensiluokkaiseksi tavaksi toteuttaa kehittämisideoita nopeasti ja kustannustehokkaasti.
Hauskaa on ollut ja vauhti vaan kiihtyy.💪 Vanhan Puhoksen perinnealueen palauttaminen vanhaan loistoon on jo poikinut ensimmäiset turistibussivaraukset tulevalle kesälle. Tämän rohkaisemana olemme aloittaneet alueen markkinoinnin paikallisten matkailualan yritysten kanssa jos ei vielä koko valtakunnan niin ainakin lähimaakuntien tasolla.
Risusavotan ja kukkaistutusten lisäksi odotamme innolla kaupungin rakentamaa treenialuetta Vanhaan Puhokseen. Kysyntä uusille luonto- ja vesireiteille on ollut valtaisaa ja siihen aiomme vastata yhdessä kaupungin ja matkailuyrittäjien kanssa.
Lumien sulamista odotellessa on mukava muistella vielä viime kesää upeiden videomuistojen kautta. Videon on toteuttanut @kaita_filmi 🤝 iso käsi Hannu Putkurille, upeaa työtä.
Kesä 2023, täällä odottelemme jo.☀️