PUHOKSEN VALOT -TAPAHTUMASSA NAUTITAAN UPEASTA TUNNELMASTA, VALAISTUKSESTA, HERKUISTA JA IHASTELLAAN TULISHOWTA

 


Marraskuun 18. päivä järjestettävästä Puhoksen valot -tapahtumasta on nopeasti muodostunut yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista.  Kiteellä Vanhan Puhoksen upeassa miljöössä järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen ihmisiä nauttimaan, rentoutumaan , tapaamaan ihmisiä ja ottamaan ilon irti vuoden pimeimmästä vuodenajasta. Tapahtuman järjestää Puhoksen kehittämisyhdistys yhdessä eri toimijoiden kanssa ja se järjestetään lauantaina 18.11. kolmatta kertaa. 

Valaistuksella luodaan elämyksiä elämyksen sisään

Tänä vuonna tapahtumassa on panostettu erityisen paljon valaistukseen ja erilaisia valoelementtejä on ripoteltu pitkin tapahtuma-aluetta tapahtumavieraiden löydettäväksi.


-Jo tapahtuma-alueelle saapuminen on elämys itsessään ja viime vuonna kuului monilta asiakkailta ihastuksen huokauksia jo, kun he näkivät alueen yleisvalaistuksen. Tavoitteena on tehdä elämyksiä elämyksen sisään eli pitkin tapahtuma-aluetta voi kokea ja nähdä erilaisia valojuttuja, kertoo Kaisu Leinonen Puhoksen kehittämisyhdistyksestä.


Tapahtuman päävalaisusta vastaa Risto Takala ja Janne Käyhkö, mutta valaisun tekemiseen osallistuu monia muita tekijöitä. Myös Puhokselle tärkeät vesistöt pääsevät esille “Puhoksen lähde” -valotaideteoksessa, jonka toteuttaa Jimi Koffert.


-Näin netissä videon veteen toteutusta valoteoksesta ja innostuin siitä niin kovasti, että seuraavana päivänä tilasin siihen kamat. Tämä on ollut hauska projekti ja mikä hienointa, että sen pääsee toteuttamaan omalla kotikylällä, intoilee Jimi Koffert.


Valaistuksen tekemiseen osallistuu lisäksi Puhoksen koulu ja päiväkoti omilla valotaideteoksillaan ja lisäksi Puhoksen kehittämisyhdistys on itse tehnyt omia valoteoksia. Tapahtumassa tehdään myös hohtomaalauksia kasvoille.


Tapahtuma huipentuu tulishow-esitykseen


Puhoksen valot -tapahtuma saa tänä vuonna upean päätöksen, kun tapahtumassa esiintyy tamperelainen tuliryhmä Flamma, joka rikkoo esityksillään perinteisen sirkuksen ja teatterin rajoja. Tapahtumassa nähdään Swing Sircus teema, joka on on pirteä ja mukaansatempaava vauhdikas ja iloinen esitys, jossa rytmikäs ja viihdyttävän rento musiikki tempaisee yleisönkin mukaansa rytmiin.


-Tuskin maltamme odottaa Flamman esiintymistä, sillä kyseessä on valtakunnallisesti erittäin menestynyt ja taitava tuliryhmä. Tulee varmasti upea esitys, me pyysimme heiltä esitykseen mahdollisimman isoa tulta, naurahtaa Leinonen


Ostoksia, herkuttelua  ja kohtaamisia myyntitorilla ja myllyravintolassa


Yksi keskeinen osa Puhoksen valoja on monipuoliset myyntipisteet perinnenavetan ympäristössä. Luvassa on suolaista ja makeaa syötävää paikan päällä nautittavaksi ja kotiin ostettavaksi. Lisäksi erilaiset käsityömyyjät tuovat tapahtumaan jo ripauksen tulevaa joulunaikaa. Viime vuonna suuren suosion ja ihasteluja saanut Kakkuleipuri Hannan kahvio tarjoaa monipuoliset herkut nautiskelijoille, ja suolaista ruokaa on myynnissä Myllyravintola Wanhasta Puhoksesta, joka sijaitsee myllyllä. Tarkemmat tiedot myyjistä ja myytävistä tuotteista löytyy tapahtuman nettisivuilta.


-Erityisesti järjestäjinä toivomme, että kävijät tulevat viihtymään koko tapahtuman ajaksi ja keskittyvät kiireettömään nautiskeluun. Runsaasti lämmintä vaatetta päälle ja sitten tapahtumaan tunnelmoimaan ja herkuttelemaan. Puhoksen valot on erittäin hyvä paikka unohtaa hetkeksi arki ja kiireet, ja siellä kohdataan naapurit, tutut ja tuntemattomat ja rupatellaan. Kuten on tehty Vanhassa Puhoksessa ennen ja tullaan tekemään jatkossa, kuvailee Leinonen


Puhoksen valot 18.11. klo 15-19.30 Vanhassa Puhoksessa Kiteellä, Myllyniemi 4 82430 Puhos